Motivatie voor je kat

Samenwerken met een hond vinden we heel normaal, samenwerken met een kat iets minder. Katten zijn van nature solitaire jagers en zijn gewend om alleen te werken. Hersenwerken is samenwerken. Jij en je kat. Wil je je kat leren dat samenwerken veel meer oplevert dan alleen werken, dan zal je in eerste instantie een goede motivator voor je kat moeten vinden (gekookte kip, vis of vlees bijvoorbeeld). Wat vindt hij zo lekker, dat hij er iets voor wil doen? Probeer diverse voertjes uit en maak een top 5: van super lekker tot “gaat wel”. Wil je je kat uitdagen met een hersenwerkje, zorg dan dat je het voertje dat op nummer 1 staat bij de hand hebt.

Hersenwerk voor katten

Hersenwerk is niet alleen geschikt voor honden, maar ook voor katten. Heb je een binnenkat, dan is het belangrijk dat je zorgt voor verrijking van de omgeving. Verveling is een van de oorzaken voor probleemgedrag. Door samen met je kat te gaan ontdekken welke spellen je kat leuk vindt, kun je zorgen voor een stukje verrijking en mentale stimulering. Tevens werk je aan de relatie tussen jou en je kat. Hoe leuk is dat!

Wil je ideeen voor wat je met je kat kan doen, check de Facebook pagina Hersenwerk voor katten.

Steun je dier tijdens vuurwerk

Is je kat of hond bang voor vuurwerk, steun je dier gedurende deze momenten. Een dier in stress is niet in staat om te leren. Hij kan dus ook niet leren om extra bang te worden als hij aandacht krijgt. Het is wetenschappelijk aangetoond dat het welzijn wordt verhoogd als je een gestrest dier steun geeft. Aandacht laten de stresshormonen en hartslag dalen, terwijl het gelukshormoon oxytocine toeneemt. Troosten mag dus!

#steunjedier

Met je hond de sneeuw in

Nu er weer volop sneeuw ligt, denk aan de voetzooltjes van uw hond. Doordat  er volop zout gestrooid wordt, kan het voor uw hond erg onaangenaam zijn om op de weg te lopen. De voetzooltjes insmeren met vaseline kan helpen. Bij thuiskomst kunt u de vaseline (en eventueel strooizout) weer verwijderen met een doekje met lauw water.

Dierentehuis Zeist zoekt wandelaars

Ben je op zoek naar leuk vrijwilligerswerk? En ben je gek op honden? Meld je dan aan als wandelaar bij Dierentehuis Zeist.

Ben jij ouder dan 18 jaar, minimaal een half jaar beschikbaar op een vast dagdeel, is je fysieke en mentale gesteldheid goed en ben je sterk genoeg en niet bang voor de grote honden die in het asiel zitten? Dan zoeken wij jou!

s Morgens wandelen we van 9.00 – 12.00 uur en ’s middags van 13.00 – 16.00 uur.

Lijkt het je wat? Stuur een mail naar wandelcoordinator.dtz@gmail.com  en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.