Over mij

Van jongs af aan ben ik, Angélique Vlug-Gringhuis, een enorme dierenliefhebber. Toen ik een jaar of 4 was ging ik met opa en oma een goudvis kopen. We kwamen terug met een parkiet. Daarna  kwam er nog een parkiet, een cavia, een chinchilla en een Siamese kat.

Op mijn 15e kwam Wodan, een Engelse Mastiff erbij. Groot, groter, grootst….. Een beer van een hond, maar o zo lief voor mij. Sinds die tijd ben ik altijd een doggen-liefhebber gebleven. Groot en stoer!

Ruim 19 jaar hebben mijn man en ik Burmese katten gehad. Helaas hebben we begin 2013 afscheid moeten nemen van de laatste van het stel.

Sinds begin 2008 hebben we ook een hond in huis, Teun. Nee, geen dog… maar een Jack Russell Terrier (ook wel Terreur genoemd) van toen ongeveer 5 jaar oud. Een hondje dat ik ontmoet heb in het asiel van Zeist waar ik als vrijwilliger wandel met de asielhonden. Geen liefde op het eerste gezicht, maar na 2 mislukte plaatsingen ben ik me wat verder gaan verdiepen in dit bijtgrage hondje. En ik ben compleet voor hem gevallen. Die ogen……..het enthousiasme waarmee hij dingen doet ……

Inmiddels heeft Teun zich aardig aangepast en heeft een hoop bijgeleerd. Zonder problemen is hij zeker (nog) niet, maar we beleven een hoop lol aan en met elkaar.
Samen hebben we aan Fitness (een combinatie van gehoorzaamheid en gekke dingen doen, zoals oefeningen uit de Doggy-dance), Behendigheid (op recreatief niveau), Doggy-dance (recreatief), Geurdetectie, Praktijkspeuren en Cirkeltraining gedaan. Helaas hebben we begin februari 2020 afscheid moeten nemen van Teun op 17-jarige leeftijd.

Begin 2013 heeft Finn zijn intrede gedaan: een kruising Dwergpincher, uiteraard ook uit het asiel. Een heel ander hondje dan Teun, maar ook een met pit!

 

Na 2 herplaatsers hebben we gekozen voor een pup en heeft eind maart 2020 Jack Russell Luuk onze familie weer compleet gemaakt. Erg leuk om hem vanaf pup te zien opgroeien. 

 

Na mijn doctoraal Informatica aan de RU Utrecht ben ik werkzaam geweest in diverse IT-(management)functies. Begin 2007 ben ik geswitcht naar waar mijn hart ligt: katten- en hondeneigenaren helpen bij de opvoeding van hun huisdier.

Om naast de gedragstherapie nog meer voor dieren te kunnen betekenen ben ik  sinds 2007 vrijwilliger bij het Dierentehuis Zeist e.o.

Opleidingen op kattengebied:
Eind 2009 heb ik de meerjarige opleiding Gedragstherapie voor katten (van opleider Tinley) succesvol afgerond.

Sinds 2018 ben ik Begeleider Hersenwerk voor Katten. Zie Hersenwerk voor Katten

Opleidingen op hondengebied:
In het voorjaar van 2005 heb ik de traineropleiding van de Dierenbescherming succesvol afgerond en vervolgens de puppytraineropleiding.
Op trainersgebied heb ik ook het diploma Basis instructeur Flyball en heb ik workshops zoals Speuren, Samenspel, Hersenwerk voor honden voor professionals en Instructeursworkshops Balans en Coordinatie gedaan.
Begin 2014 heb ik de meerjarige opleiding Gedragstherapie voor honden (van opleider DogVision) succesvol afgerond.

Sinds juli 2016 ben ik ook gecertificeerd ABC-Trainer en (ABC-) Cirkeltrainer.

Sinds maart 2018 ben ik gecertificeerd Begeleider Hersenwerk voor honden. Zie Hersenwerk voor honden. Tevens heb ik de specialisatiecursus Hersenwerk & Pups in juni 2018 gedaan en Hersenwerk in de DAP in sep 2018.

In 2019 heb ik de specialisatiecursussen Basic Dog Aggression for Professionals en Advanced Dog Aggression for Professionals van de Engelse dierenarts/gedragsspecialist dr. Amber Batson BVetMed. MRCVS gevolgd.

Ik ben lid van de NVGH (Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden).

Omdat ik gedrag bij dieren zo boeiend vind, heb ik tevens de opleiding “Konijnendeskundige” bij de Martin Gaus Academie eind 2014 succesvol afgerond.

Om mijn kennis zo up-to-date mogelijk te houden volg ik jaarlijks lezingen, symposia en bijscholing op alle vakgebieden. Deze worden hier niet allemaal vermeld.