Gedragstherapie

Gedrag omvat alles wat een dier doet. Gedrag wordt een probleem als het dier er hinder van ondervindt of als een eigenaar het als vervelend ervaart.

Waar hebben we het bijvoorbeeld over?

Honden: trekken/uitvallen aan de riem, agressie (bijv. naar personen, soortgenoten), angst (bijv. voor personen, onweer), stress, niet alleen kunnen zijn, voerbaknijd, ……

Katten: sproeien, krabben aan meubels, angst, agressie (bijv. naar personen, soortgenoten), onzindelijkheid, stress, ……

Om een gedragsprobleem goed aan te pakken is het van belang dat lichamelijke oorzaken worden uitgesloten. Als een dier bijvoorbeeld met agressie reageert omdat hij pijn heeft, dan is het van belang dat de veroorzaker van de pijn wordt aangepakt.

Als na het eerste contact via mail of telefoon blijkt dat er een consult nodig is, dan ontvang je een vragenlijst. Deze vul je zo uitgebreid mogelijk in zodat ik al een indruk krijg van de situatie bij jou thuis. Vaak zal ik je vragen om een filmpje van het probleemgedrag te maken, zodat ik van te voren het gedrag kan zien. Vervolgens maken we een afspraak voor een huisbezoek. Bij het huisbezoek kan ik het dier in zijn eigen omgeving observeren en kun je al je verdere vragen stellen.

Op basis van de informatie die op deze manier is verzameld, zal er een plan worden gemaakt waarmee je aan de slag kunt. Het plan is afgestemd op jullie situatie en houdt rekening met wat voor jou en het dier haalbaar is. Het welzijn van het dier is hier heel belangrijk bij. Een deel van de oplossing ligt vaak in verandering in de omgang met je dier. Door niet aan symptoombestrijding te doen, maar door te kijken naar wat de achterliggende oorzaken zijn van het gedrag, is de kans van slagen zo groot mogelijk. Zijn alle problemen op te lossen? Nee, zo reëel moet ik zijn. Soms moet je gewoon goed management toepassen en situaties voorkomen.

Het tarief voor een consult is € 135,00. Indien het om 2 honden/katten/kat-hond gaat, dan is het tarief € 165,00.
Indien er een tweede consult of een privéles nodig is zodat we samen de vorderingen kunnen bekijken, dan zijn de kosten hiervoor € 37,50 per uur voor 1 hond/kat en € 45,00 voor 2 honden/katten.

Afhankelijk van de lokatie worden reiskosten berekend van € 0,25 per km (minimale bedrag is € 5,-). De reisafstand wordt berekend door een erkende routeplanner. Mijn werkgebied is vanuit Midden-Nederland. Indien je in een betaald parkeren gebied woont dan zullen de parkeerkosten ook doorberekend worden.

In de fase dat je de adviezen gaat toepassen kun je me altijd bellen of mailen als je vragen hebt. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Betaling geschiedt contant aan het einde van het consult of elektronisch voorafgaand aan het consult.

Algemene voorwaarden gedragstherapie