Hersenwerk voor Honden

Hersenwerk is het zoeken naar iets lekkers of iets leuks in verschillende soorten materialen. Dat lijkt heel simpel. Maar het is zoveel meer!

Hersenwerk zorgt ervoor dat je hond zijn neus en hersens moet gebruiken. Creatieve oplossingen moet zien te vinden om dat voertje te pakken. Zonder dat het frustratie of stress oproept. En daar heb jij als eigenaar een grote rol in. Hersenwerken doe je namelijk samen. Jij begeleidt je hond in het proces. Jij leert naar je hond te kijken wanneer hij aangeeft dat ie het niet meer weet. Of dat hij moe is.

Hersenwerken kan bijvoorbeeld een hulpmiddel zijn in spannende situaties, het kan honden met een fysieke beperking geestelijke uitdaging bieden of het kan de hond leren om te focussen.

Als Begeleider Hersenwerk voor honden kan ik je leren om samen met je hond te hersenwerken. Samen gaan we kijken naar wat jouw hond leuk vindt, hoe zijn manier van puzzelen is. We gaan kijken welke materialen er zijn om mee te puzzelen en hoe je een puzzel kunt maken die past bij jouw hond. En niet onbelangrijk: iedere puzzel heeft een stapsgewijze opbouw. En hoe doe je dat dan. Hersenwerken is zoveel meer dan simpel een voertje zoeken.

Wil je ervaren wat hersenwerk voor jouw hond kan betekenen? Nodig mij uit voor een privéles op maat, gewoon bij jou in huis.

Kosten: € 47,50 voor 1 á 1.5 uur maatwerk. Afhankelijk van de locatie komen er nog reiskosten á € 0,25 per km (minimale bedrag is €5,-) en eventuele parkeerkosten bij. Ik verzorg alle puzzels en benodigde materialen. Wat ik van jou nodig heb is een plek waar we rustig kunnen hersenwerken, zonder dat we gestoord worden.