Hersenwerk voor Katten

Iedere kat verdient Hersenwerk!

In Nederland hebben we veel katten die niet naar buiten kunnen of mogen. Een kat die alleen maar binnen verblijft mist een heleboel interessante informatie. Denk aan al die verschillende geuren die een kat buiten kan opsnuiven. Bovendien kan het binnenleven behoorlijk saai zijn, ligt verveling op de loer en dat alles kan stress opleveren. Altijd diezelfde speeltjes en uren alleen thuis verblijven. Hoog tijd om het leven van met name deze katten een beetje op te fleuren door middel van Hersenwerk.

Door samen met je kat te gaan Hersenwerken stimuleer je zijn vermogen om creatief te zijn en zelf na te denken. Nadenken over hoe hij dat voertje kan bemachtigen. Op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. En omdat het om samenwerken met zijn eigenaar gaat, met jou dus, kan hij om hulp vragen als het niet lukt. Voorkom frustratie want dan is de kans groot dat je kat het niet meer leuk vindt. Dwingen om te Hersenwerken werkt ook niet. Loopt hij tijdens het puzzelen weg of gaat hij erbij liggen? Grote kans dat zijn hoofd vol zit. Stop het spel en ruim het rustig op.

Waarmee kun je Hersenwerken? Met materialen die we allemaal in huis hebben: de koker van een toiletrol, de koker van een keukenrol, een platte doos, een handdoek etc.. Maar ook met natuurlijke materialen zoals bladeren, dennenappels en kastanjes. Kies materialen die veilig voor je kat zijn en die geen giftige stoffen bevatten of scherpe randen waaraan hij zich kan bezeren.

Hersenwerk stimuleert ook nog eens alle zintuigen. De neus detecteert het voertje, de smaakpapillen proeven het, de ogen zien wat hij aan het doen is, zijn poten voelen het materiaal en kan hij ook gebruiken om het voertje te pakken (katten zijn goed in hengelen met de pootjes) en het geluid dat materialen en voorwerpen maken vangt hij op met zijn oren.

Het klinkt vast niet onlogisch als we zeggen dat Hersenwerk best inspannend is en dat Hersenwerk moe maakt. Lekker slapen na inspanning is beter dan slapen uit verveling.

Wil je ervaren wat Hersenwerk voor jouw kat kan betekenen? Nodig mij uit voor een privéles op maat, gewoon bij jou thuis.

Kosten: € 47,50  voor 1 á 1.5 uur maatwerk. Afhankelijk van de locatie komen er nog reiskosten á € 0,25 per km (minimale bedrag is €5,-) en eventuele parkeerkosten bij. Ik verzorg alle puzzels en benodigde materialen. Wat ik van jou nodig heb is een plek waar we rustig kunnen hersenwerken, zonder dat we gestoord worden.