Cirkeltraining

Bij de Cirkeltraining werken we met de hond letterlijk op een cirkel volgens het principe van de ABC-Training. Er wordt niet gewerkt met commando’s (maar met lichaamstaal) en er is geen dwang. Het draait allemaal om de samenwerking tussen hond en eigenaar. Op een positieve en ongedwongen manier. En de hond kan het niet fout doen! Dat is toch wel een groot verschil met de reguliere hondentraining waarbij de hond een commando krijgt en het dan moet uitvoeren omdat wij dat zo graag willen. Bij de Cirkeltraining gaat het om de hond.

Naarmate de hond het vaker gedaan heeft en het principe door heeft, kan er een grote variatie aan de cirkel worden toegevoegd in de vorm van andere attributen: een tunnel, sprongetje, krukje, ton of wat dan ook. Ook het variëren met het looptempo, linksom of rechtsom draaien en steeds meer afstand nemen van de cirkel zijn allemaal mogelijkheden.
Cirkeltraining saai? Nee, helemaal niet. Juist vanwege deze variaties kun je iedere les weer anders beleven.

Het leuke van Cirkeltraining is dat het voor iedere hond geschikt is, mits de hond gezond en vrij van pijn is. Dus ook pups kunnen aan Cirkeltraining doen. Het is zelfs een hele leuke manier om de relatie met je pup te verstevigen. Ook een oudere hond kan hier prima aan meedoen. De zwaarte van de Cirkeltraining is aan iedere hond en leeftijd aan te passen.

De Cirkeltraining wordt individueel gegeven. De lessen zullen in blokken van 4 lessen gegeven worden, iedere les duurt een half uur. De kosten hiervoor zijn €80,- per 4 lessen. Deze 4 lessen moeten binnen 2 maanden na de 1e les geconsumeerd worden.
Een losse (kennismakings)les is uiteraard ook mogelijk. De kosten hiervoor zijn €22,50.
De locatie waar de Cirkeltraining gegeven wordt is in principe het Pleinesbos in Den Dolder.